Máramaros - Moldva

Az utazási ajánlat jelenleg nem érhető el. Kérjük az utazással kapcsolatban érdeklődjön kollégáinktól.
Erdély, Székelyföld, Máramaros, Moldva
Torda, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíksomlyó, Gyimesbükk, Székelyszentlélek, Szatmár, Nagybánya, Koltó, Izakonyha, Putna, Voronet, Pusztina

Program

Program:

1. nap: Szatmárnémeti - Nagybánya - Koltó

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Indulás után utazás rövid pihenőkkel, majd határátkelés Csengersimánál. Utazás tovább Szatmárnémetibe, városnézés: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait), református templom. Informatív városnézés Nagybányán. Szállás Koltón.

 2. nap: Desze - Barcánfalva - Izakonyha - Jód- Borsai-hágó 

Utazás az Iza völgyében a máramarosi fatemplomok hazájában, a fontosabb, Unesco Világörökségi listán található fatemplomok megtekintése: Desze, Barcánfalva, Jód és az izakonyhai fatemplom. A Borsai-hágón eljutunk a bukovinai festett kolostorokhoz. Látogatás az UNESCO védettségét élvező Moldovita-kolostorban, ahol ahol belépünk a moldvai festett kolostorok világába. Szállás Sucevitán a kolostor szomszédságában.

3. nap: Sucevita - Putna Voronet - Karácsonkő

Reggeli után a Sucevita kolostor megtekintése, majd utazás a Stefan cel Mare sírjának otthont adó Putna kolostorhoz. Utazás tovább a Kelet Sixtusi-kápolnájának is nevezett, UNESCO Világörökség részét képező Voronet kolostorba, majd a szintén világörökségi Humor kolostorral búcsúzunk ettől a vidéktől. Szállás Karáncsonkőn (Piatra Neamt).

4. nap: Pusztina - Gyimesbükk - Gyimesi-hágó - Csíksomlyó - Székelyudvarhely - Székelyszentlélek

Bákón át Pusztinára, az egyik legjellegzetesebb moldvai csángó faluba utazunk: a templom Szt. Istvánt ábrázoló oltárképpel és a magyar ház kiállítása, pusztinai fiatalok előadása. Ezután a Tatros völgyében haladunk az 1000 éves határ és a gyimesi csángók felé. Gyimesbükkön megnézzük a vasúti őrházban berendezett kiállítást, a Rákóczi-várat. Átkelve a Gyimesi-hágón Csíksomlyóra utazunk: felkeressük a kegytemplomot és a „csángó keresztutat”. A Csíki-medencét elhagyva a Hargitán át Udvarhelyszékre utazunk. Rövid szabadprogram Székelyudvarhelyen, majd szállás Székelyszentléleken.

5. nap: Marosvásárhely - Torda - Körösfő - Budapest

Korai indulás Marosvásárhelyre: városnézés (főtér, Kultúrpalota) és szabadprogram. A Maros mentén a Tordai-hasadékhoz utazunk, kirándulás. Az izgalmas túrát követően utazás haza. Útközben megálló a szőtteseiről híres Körösfőn. Határátkelés Ártándnál, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Időtartam

5 nap/4 éjszaka

Ellátás

reggeli (fakultatív félpanzió)

Utazás módja

Busszal

Felárak

szolgáltatás ár
egyágyas felár 9.000 Ft/fő
félpanziós felár 10.000 Ft/fő
útlemondási biztosítás 882 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2014. augusztus 6-10. (5 nap/4 éjszaka)

Elhelyezés: Koltón és Székelyszentléleken faluturizmusban 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Sucevitán színvonalas panzióban 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, Karácsonkőn *** hotelben.

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Idegenvezetés: az utazás tartama alatt

Részvételi díj: 58 800 Ft/fő

Egyágyas felár: 9 000 Ft/fő

Félpanziós felár: 10 000 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: a részvételi díj 1,5 %-a.

A részvételi díj a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (2 800 Ft/fő, 70 éves kor felett felár) és a belépőket (kb. 80 RON) nem tartalmazza.

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 311.00 Ft 312.40 Ft
USD 286.55 Ft 287.90 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.

Hirdetés
Transzferek