fbpx

Élményutazás Erdélyben, a Székelyföld varázsa

 • Resize-of-IMG_4543.jpg
 • 28.jpg
 • Csiksomlyoi-bucsu-5.jpg
 • DSCF3939.jpg
 • Erdely-201.jpg
 • IMAG5053.jpg
 • IMAG5046.jpg
 • IMAG5030.jpg
 • IMG_4577.jpg
 • IMG_4591.jpg
 • IMG_4623.jpg
 • KarpataljaDSCF0222_mod.jpg
 • Karpataljagyimes_taj1_mod.jpg
 • k19_mod.jpg
 • Resize-of-IMG_4543.jpg
 • borospataka2.jpg
 • Resize-of-DSCF0051.jpg
 • Resize-of-DSCF0065.jpg
 • Takacs-Pinceszet.jpg
 • DSCF3943_mod-1.jpg
 • Karpatalja25-4_mod.jpg

Élményutazás Erdélyben, a Székelyföld varázsa körutazásunk idén augusztus 12-től 17-ig tart. 6 napos utazásunk alatt számos ritkán felkeresett látnivalóhoz kalauzoljuk el utasainkat, tartalmas programokkal. Többek között: – Székelyvarság, – Skanzen Borospatakán, – Csíki sör manufaktúra, – Székely Határőr Múzeum, – borkóstoló Nagyanyeden, – a falurombolás áldozata: Bözödújfalú

Részletek:

Időpont: 2024. augusztus 12-17.
Ellátás félpanzió
Utazás: autóbusszal
Idegenvezetés Erdélyben
Részvételi díj: 148 000 Ft/fő
Egyágyas felár 20 000 Ft
Utasbiztosítás 3 900 Ft
Útlemondási biztosítás 2,5 %
Belépők: kb. 180 RON

Program:

 1. nap: Indulás Budapestről kora reggel. Határátkelés Borsnál. Rövid megálló Nagyváradon a püspöki palotánál, mely a történelmi Magyarország legnagyobbja volt. A palotában megnézzük a Szent László emlékszobát. Utazás kis megszakításokkal át a Király-hágón és Belső-Erdélyen keresztül a Székelyföldig. Séta Szovátafürdőn a híres, sós Medve-tónál, majd szállásunkra, Székelyszentlélekre megyünk. (665 km)
 2. nap: Reggeli után a közeli Székelyvarságra, nagy területen fekvő, havasi tanyatelepülésre megyünk. Lovasszekérrel járjuk a települést, magával ragad minket a Székelyföld hangulata, az autentikus vidék: Csorgókő-vízesés, „Parlament” kocsma, zsindelykészítés, a vízimalom. Varság után a zeteváraljai víztározóval ismerkedünk, majd Székelyudvarhelyen át Szejkefürdőre megyünk. Itt Székelyföld egyik legújabb, egyik legérdekesebb látnivalóját keressük fel, a Mini Erdély Parkot, ahol megannyi híres, jellegzetes, erdélyi kastély, vár, templom makettje között sétálhatunk, de mód van jó hideg csapolt sör fogyasztására is. Felsétálunk a székelykapuk hosszú sora alatt Orbán Balázs, a Székelyföld leírójának síremlékéhez, és bemehetünk a rendkívül színvonalas Orbán Balázs Múzeumba is. És aki nem a híres lángosost választja, az meglátogathatja a Borvízmúzeumot, a székelyföldi borvízforrásokat és fürdőket bemutató kiállítást is. Vacsorára hazatérünk Székelyszentlélekre, de előtte még a szomszédos Farkaslakán felkeressük Tamási Áron síremlékét. (80 km)
 3. nap Délelőtt átkelünk Udvarhelyszéken, majd a Hargitán és elérjük a Csíki-medencét. Bemegyünk a csíksomlyói kegytemplomba, a leghíresebb magyar búcsújáró helyre. Somlyóról elindulva nekivágunk a Keleti-Kárpátoknak, és átkelünk a Gyimesi-szorosba, a gyimesi csángók szállásterületére. Látjuk Gyimesbükkön a MÁV egykori legkeletibb és hatalmas vasútállomás épületét, majd a MÁV legkeletibb őrházához, az 1000 éves határhoz megyünk. Itt van a Rákóczi-várrom, kiállítás az őrházban, de meglátogatjuk a kontumáci kápolnát és járványállomást is, ahol egykoron a Habsburg Birodalomba keletről belépőknek kellett karanténban várakoznia. A gyimesi „Patakok” egyikén, Borospatakon a skanzent keressük fel. Visszatérve a Csíki-medencébe Csíkszépvízen az erdélyi örmények történetével ismerkedünk és megnézzük a Székely Határőr Emlékközpont színvonalas kiállítását. Innen az alcsíki Csíkszentsimonba megyünk, ahol látogatást teszünk a Tiltott Csíki Sör Manufaktúrában, megkóstolva a sört és a „csíki csipszet” is. Székelyudvarhelyen át szállásunkra, Székelyszentlélekre megyünk. (225 km)
 4. nap Ezúttal Maros Megye irányában indulunk el. Első megállónk Korondon, a híres fazekas, vásározó faluban lesz. Séta az árusok során, vásárlási lehetőség. Innen Erdőszentgyörgyre utazunk a Rhédey kastélyhoz. született és a szomszédos református templomban is van eltemetve Rhédey Claudia, a jelenleg uralkodó angol király, III. Károly szépanyja, kinek révén a Rhédeyek és a Windsor-ház rokonságba kerültek, így Károly király Erdély szerelmese. Megnézzük a kiállítást, majd Bözödújfalu emlékkertjéhez utazunk. Bözödújfalu lett Ceausescu tervezett falurombolásának áldozata. Az ökumenikus emlékhelyen, a kopjafák sora mellett megismerkedünk a „zsidózó” székelyek történetével is. Következő állomásunk a főutaktól rejtve lévő, ezért ritkán felkeresett Kőrispatak és az egyedülálló Szalmakalap Múzeum. Innen lankás utakon Székelykeresztúron át az agyagfalvi székely nemzetgyűlés emlékművéhez, majd tovább a székelyderzsi erődtemplomhoz megyünk, ahol még él az az ősi hagyomány, hogy a tartós élelmiszert (gabonát, szalonnát) az erődben tárolják. Estére is Székelyszentlélekre megyünk. (165 km)
 5. nap Délelőtt elhagyjuk a Székelyföldet. Segesváron a szász világgal ismerkedünk. A történelmi óvárosban van az óratorony, a „Schülertreppe”, Vlad Tepes egykori háza. Maradva a szász világnál az almakeréki evangélikus templomhoz megyünk, itt van Erdély egyik utolsó szász gyülekezete. Medgyes és Balázsfalva érintésével Nagyenyedre megyünk. Megnézzük a főtéri erődtemplomot, a várfalban lévő táblánál az 1848-ban lemészárolt magyarokra emlékezünk. Ezután borkóstoló Erdély egyik legjobb borvidékének központjában. Előadás Erdély borairól, többféle környékbéli bor kóstolása, vásárlási lehetőség. Következő állomásunk Torockó, rövid séta az egyedülálló aranyosszéki, egykori bányászvároska főterén. Szállásunk Magyarlónán lesz. (260 km)
 6. nap Magyarlónáról kicsit visszafelé utazva betérünk Kolozsvárra: Séta a főtéren és környékén: Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza, Mátyás király emlékműve. Az Erdélyi-középhegység északi oldalán kanyarogva elhagyjuk Erdélyt, Borsi határátkelés után érkezés Budapestre kora este. (440 km)

 

  JELENTKEZÉSI LAP:

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Név:*

  Születési dátum:*

  Lakcím:*

  E-mail:*

  Telefon:*

  Út neve:*

  Utazás időpontja:*

  További utasok neve és születési ideje:

  Fakultatív (programok, ellátás, biztosítás): (kérjük jelölje meg, amelyiket kéri)

  Kedvezmény: (kérjük jelölje meg, ha jogosult valamely kedvezményünkre)

  Megjegyzés:

  Nyilatkozatok:

  Biztonsági kérdés, kérjük válaszoljon:

  Utunk térképen: