fbpx

Erdélyen át a Duna-deltába

 • Erdelyen-at-a-Duna-deltaba-1.jpg
 • Erdelyen-at-a-Duna-deltaba-1.jpg
 • Erdelyen-at-a-Duna-deltaba-2.jpg
 • Erdelyen-at-a-Duna-deltaba-3.jpg
 • Erdelyen-at-a-Duna-deltaba-4.jpg
 • Erdelyen-at-a-Duna-deltaba-5.jpg

Erdélyen át a Duna-deltába

Részletek:

Időpont: 2024. július 30 – augusztus 4., 6 nap/5 éjszaka.
Elhelyezés: 3 csillagos szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, valamint faluturizmusban
Ellátás: félpanzió a program szerint
Utazás: autóbusszal
Részvételi díj: 233 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 2,5 %
Utasbiztosítás:  3 900  Ft/fő

 

Egyágyas felár: 38 000 Ft/fő
Belépők: kb. 30 RON

Program:

1. nap: Nagyvárad – Kolozsvár – Székelyszentlélek

Kora reggeli indulás Budapestről. Határátkelés Ártándnál. Pihenő Nagyváradon és Kolozsváron, amennyiben az időbeosztás lehetővé teszi városnézés. Átkelve Belső-Erdélyen elérjük a Székelyföldet. A Küküllő mentén, Székelyszentléleken vacsora és szállás.

2. nap: Csíksomlyó – Gyimesbükk – Galac – Tulcea

Reggeli után utazás a Hargitán át a Csíki-medencébe. Csíksomlyón felkeressük a Kegytemplomot, majd a Gyimesi-völgy felé vesszük utunkat. Következő állomásunk a Gyimesi-szorosban Gyimesbükk, a Rákóczi vár és az egykori határon álló vasúti őrházban berendezett kis múzeum. Moldvába érve a Tatros, majd a Szeret völgyében utazunk az Al-Duna híres központi kikötővárosába, Galacra. Komppal átkelünk a kilométer szélesen hömpölygő Dunán, majd a dobrudzsai oldalon utazunk tovább a delta fővárosába, Tulcea-ra. Vacsora és szállás. (3 éj)

3. nap: Hajókirándulás a Dunán

Délelőtt hajóra szállunk. 6 órás hajókirándulásunkon bebarangoljuk a delta felső vidékén a szulinai és a kiliai ágak közötti páratlan vízivilágot a 35-ös mérföld csatornáján, a Sontea csatornán át a Bolond-tóig. A kirándulás alatt a fedélzeten helyi halspecialitásokat kóstolhatunk. A Tulceába történő délutáni visszaérkezés után szabadprogram, majd vacsora.

4. nap: Szulina – Fekete-tenger

Reggel gyorshajóra szállunk és másfél óra alatt végigszáguldunk a Duna szulinai ágán egészen a torkolatig, Szulináig. Napunkat itt töltjük a kis, csak vízen megközelíthető kikötővárosban. Megérkezés után vízi járműveinkkel izgalmas kirándulást teszünk a Duna hosszú útjának végső kilométerein egészen a Fekete-tengerig. Strandolási lehetőség a Duna torkolatánál a tengeri plázson. Késő délután gyorshajónk visszavisz minket Tulceára. Itt ismét vacsora és szállás.

5. nap: Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Székelyszentlélek

Búcsút intve a deltának, majd a galaci kompról Dobrudzsának ismét a Szeret völgyében utazunk. Ezúttal nem a Gyimesi-, hanem az Ojtozi-szoroson kelünk át a Kárpátokon. Rövid városnézés és pihenő Háromszék fővárosában, Kézdivásárhelyen, majd a Kászon vidékén elérjük a Nyerges-tetőt. Főhajtás nemzeti emlékhelyünkön. Leereszkedve a Csíki-medencébe, átkelve a Hargitán vacsora és szállás Székelyszentléleken.

6.nap: Marosvásárhely

Udvarhely vidékét elhagyva Marosvásárhelyre utazunk. Pihenő a város központjában, majd utazás tovább. Az ártándi határátkelést
követően érkezés Budapestre az esti órákban.

  JELENTKEZÉSI LAP:

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Név:*

  Születési dátum:*

  Lakcím:*

  E-mail:*

  Telefon:*

  Út neve:*

  Utazás időpontja:*

  További utasok neve és születési ideje:

  Fakultatív (programok, ellátás, biztosítás): (kérjük jelölje meg, amelyiket kéri)

  Kedvezmény: (kérjük jelölje meg, ha jogosult valamely kedvezményünkre)

  Megjegyzés:

  Nyilatkozatok:

  Biztonsági kérdés, kérjük válaszoljon:

  Utunk térképen: