Hajózás a Felső-Duna legszebb szakaszain Passauba

 • IMAG0343.jpg
 • hajoval-passauba-4.jpg
 • l0.jpg
 • mDSCF0477.jpg
 • 6-2.jpg
 • DSCF0520.jpg
 • DSCF0594.jpg
 • DSCF1069.jpg
 • DSCF1496.jpg
 • DSCF1500.jpg
 • wachau3.jpg
 • Benediktinerstift Melk
 • hajoval-passauba-2.jpg
 • hajoval-passauba-1.jpg
 • Hajozas-a-Felso-Dunan-Passauig-4.jpg
 • Hajozas-a-Felso-Dunan-Passauig-2.jpg

Hajózás a Felső-Duna legszebb szakaszain Passauba városnézésekkel, tartalmas látnivalókkal 3 napon keresztül.

Részletek:

Időpont: 2024. május 28-30., (3 nap/2 éjszaka)
Elhelyezés: szállodában***, ****, kétágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal
Alap részvételi díj
163 000 Ft/fő
Ebből részvételi díj: 147 000 Ft/fő
Ebből kikötői illeték: 16 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 3 535 Ft/fő
Utasbiztosítás: 1 800 Ft/fő

Választható szolgáltatások:

Egyágyas felár: 46 000 Ft
Félpanziós felár: 25 200 Ft
Rádióvevős fülhallgató: grátisz
Belépők: kb. 25 EUR.

Hajózás a Felső-Duna legszebb szakaszain Passauba részletes Program:

1. nap. Krems – Wachau – Melk – Nibelungengau – Strudengau – Grein

Indulás reggel 6 órakor Budapestről autóbusszal, utazás Kremsig, a Wachau „fővárosáig”.Itt hajóra szállunk (2002-es fkm) és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak.  A Dunáról csodáljuk meg Dürnstein városkáját és jellegzetes, kéktornyú apátságát. A bámulatos vidéken templomok és várak között elhaladunk Weißenkirchen, Spitz és a Vénuszáról ismert Willendorf mellett. Akik szeretnék megnézni a híres melki bencés kolostort, Ausztria egyik legnevezetesebb látnivalóját, azok Aggsbachnál kiszállnak és autóbusszal elmennek az apátságba. Elhajózunk Schönbühel híres kastélya, majd a melki apátság mellett. A hajó zsilipelés után a Nibelungengau nevű folyószakaszon halad a lankás hegyek között. A Maria Taferl-i kegytemplomot elhagyva rövidesen kikötés Ybbsben. Visszaszállnak a Melkből érkezők, elindulás után közvetlenül utolsó királyunk „szülőháza”, a persenbeugi Habsburg-kastély tövében ismét zsilipelünk, majd a szépséges Strudengauban folytatjuk utunkat. A „mézeskalács házak” szegélyezte festői szakasz felső végénél, Greinben (2078-as fkm) kötünk ki. Innen autóbusszal megyünk linzi szállásunkra.

 1. nap. Mauthausen – Linz – Donauschlinge – Schlögen

Reggeli után városnéző sétára indulunk Linz belvárosában: a régi dóm, a jezsuita templom, az ’56-os tábla, a főtér, az óváros középkori épületei. Majd autóbusszal Mauthausenbe megyünk, ahol hajóra szállunk (2112 fkm). Indulás után rövidesen zsilipelünk Abwindennél, tovább hajózva felfelé a Traun folyó torkolata felett megismerjük Linz másik arcát: az acél- és vegyi üzemek világát, a kikötők sorát, ahol évente közel 3 millió tonna árut rakodnak. A hajógyárat elhagyva beérünk Linz belvárosába, a Dunáról szemlélhetjük a reggeli sétánk helyszíneit. Linz felett szép, szabadfolyású szakaszon hajózunk az ottensheimi vízlépcsőig, zsilipelünk, és hajózunk tovább a Malom-vidék felé. A közeli aschachi zsilipnél elérjük a hegyeket. A zsilipben 16 métert megyünk felfelé, majd a hatalmas kapuk kinyílása után a Duna tündérvilágába érünk. Az erdős hegyek között kanyargunk a festői szakaszon egészen a híres Donauschlingéig (Duna-hurok), itt Schlögennél (2187-es fkm) kikötünk, majd autóbusszal visszamegyünk Linzbe.

 1. nap. Schlögen – Engelhartszell – Passauba

Linzből visszabuszozunk Schlögenbe és hajóra szállunk. és továbbra is szépséges hegyek között haladunk. Engelhartszellnél a trappista kolostort csodálhatjuk meg a Dunáról majd következik a szép jochensteini vízlépcső és a híres, sziklán álló Nepomuki Szent János szobor. Másfél óra múltán feltűnik a Duna ékköve, Passau a három folyó összefolyásával. Kikötünk (2225-ös fkm), búcsút véve a hajótól városnéző sétára indulunk: Gizella királynénk sírja, a dóm és benne Európa legnagyobb orgonája, szűk sikátorok, középkori épületek. Városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség. Délután indulás haza autóbusszal, egészségügyi megállókkal érkezés Budapestre 23 óra körül.

  JELENTKEZÉSI LAP:

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Név:*

  Születési dátum:*

  Lakcím:*

  E-mail:*

  Telefon:*

  Út neve:*

  Utazás időpontja:*

  További utasok neve és születési ideje:

  Fakultatív (programok, ellátás, biztosítás): (kérjük jelölje meg, amelyiket kéri)

  Kedvezmény: (kérjük jelölje meg, ha jogosult valamely kedvezményünkre)

  Megjegyzés:

  Nyilatkozatok:

  Biztonsági kérdés, kérjük válaszoljon:

  Utunk térképen:

  Ide kattintva megtekinthető a leírás a hajóról, mellyel hajózunk a Hajózás a Felső-Duna legszebb szakaszain Passauba utunkon.

  Leírás a hajóról ITT.