fbpx

Hazahajózás Passauból

 • Passau-Budapest-hajoval-1.jpg
 • Passau-Budapest-hajoval-2.jpg
 • Passau-Budapest-hajoval-3.jpg
 • Passau-Budapest-hajoval-4.jpg
 • Passau-Budapest-hajoval-5.jpg

Balatonfüredi indulás, veszprémi és győri felszállási lehetőségekkel!

Részletek:

Időpont: 2024. május 30 – június 3.
Elhelyezés: szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal
Alap részvételi díj 277 000 Ft/fő
Melyből részvételi díj: 252 000 Ft/fő
Melyből kikötői illeték: 25 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: a befizetett díjak 2,5 – 3,5 %-a
Utasbiztosítás: 3 250 Ft/fő

Választható szolgáltatások:

Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő
Félpanziós felár: 44 800 Ft
Rádióvevős fülhallgató: 2023-tól a részvételi díjban van
Belépők: kb. 50 EUR.

Program

 1. nap: Balatonfüred – Melk – Grein – Linz

Indulás Balatonfüredről reggel 6 órakor. Felszállási lehetőség Veszprémben és Győrben. Autóbuszos utazás rövid pihenőkkel Melkbe, ahol megnézzük a híres, bencés apátságot: márványterem, könyvtár, templom, múzeum. Továbbutazás a szépséges Strudenben fekvő bájos Grein városkába, ahol felkeressük a Szász-Coburg-Gotha család kastélyát. Következő állomásunk Linz, Felső-Ausztria fővárosa, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. Szállás a városban.

 1. nap: Linz – Passau – Donauschlinge – Linz

Reggeli után Passauba utazunk. Városnézésünk során felkeressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcácskáiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásához. Behajózás után elindulunk hajónkkal völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon elérjük a jochensteini vízlépcsőt. Első zsilipelésünk után osztrák területre érve nekivágunk a Duna legfestőibb szakaszának, áthaladunk a hajózható részt tekintve legkisebb sugarú kanyaron, a Donauschlingén (Duna-hurok). Több mint 40 km-en át hajózunk erdős hegyek között, kiérve a wörth-i síkra még kétszer zsilipelünk: Aschachnál, majd az ottensheimi kastély felett. Kora este elérjük Linzet (2135-ös fkm). Szállás az előző napi helyen.

 1. nap: Linz – Wallsee – Maria Taferl – Wachau – Dürnstein – Krems

Reggeli után autóbusszal Wallsee-be (2093-as fkm) utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat, a Duna erdőkkel, hegyekkel körbevett szűkületét. A vízről pompás rálátás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitágul előttünk a környék elérjük az első nap már megismert ybbs-i vízlépcsőt, majd kikötünk Marbachban. Autóbusszal felmegyünk a Niebelungengau hegyeire, megnézzük a Maria Taferl csodálatos kegytemplomát és annak kincstárát. Emmersdorfban visszaszállunk hajónkra, és kisvártatva elérjük a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszát, a Wachaut. Ahogy a melki apátság lenyűgöző épülete távolodik, úgy tűnik fel Schönbühel kastélya, a Duna mente egyik legjellemzőbb épületegyüttese, majd Aggsbach Dorfban kikötünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várához, ahonnan pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra visszaszállva a híres bortermő vidék szőlős hegyoldalai között hajózunk Kremsig (2002 fkm), városnézés után foglaljuk el a városban lévő szállásunkat.

 1. nap: Krems – Klosterneuburg – Tulln – Hainburg – Pozsony

Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk, megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd Tullnba utazunk. Itt az Attila hun vezér lánykérését ábrázoló szoborcsoportnál hajóra szállunk (1964-es fkm). Rövidesen zsilipelünk Greifensteinnél, majd elérjük Bécset. Áthajózunk az osztrák fővároson, annak számtalan hídja alatt, látva a modern Bécs felhőkarcolóit. Freudenaunál újabb zsilip, majd a nagyon sebes „bécsi Dunán” gyorsan közeledünk a Kárpát-medence felé. Hainburgnál búcsúzunk Ausztriától, csupán egyetlen kanyar, és felettünk, a sziklákon ott áll Dévény vára. Ez a Porta Hungarica. Kisvártatva feltűnik Pozsony, itt kikötünk 1868-as fkm), és sétát teszünk az óvárosban: a koronázó székesegyház, a reformkori országgyűlések háza, a tűztorony és megannyi más látnivaló egykori fővárosunkban. Szállás az óváros szomszédságában.

 1. nap: Pozsony – Bős – Győr – Budapest

Reggeli után hajóra szállva nekivágunk az utolsó 100 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvíz csatornájában hajózunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével, tervezett működésével, megvalósult részével. Legnagyobb szintkülönbségű zsilipelésünk után elérjük a sebes Szigetközi-Dunát. A Felső-Duna földrajzi értelemben vett alsó pontján, Gönyünél (1794-es fkm) befordulunk a Mosoni-Dunába, a véneki torkolati műnél zsilipelünk, majd felhajózunk Győrbe (14-es fkm), a történelmi belvárosban kikötünk. Innen autóbusszal utazunk Veszprémbe és Balatonfüredre, érkezés a kora esti órákban.

 

  JELENTKEZÉSI LAP:

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Név:*

  Születési dátum:*

  Lakcím:*

  E-mail:*

  Telefon:*

  Út neve:*

  Utazás időpontja:*

  További utasok neve és születési ideje:

  Fakultatív (programok, ellátás, biztosítás): (kérjük jelölje meg, amelyiket kéri)

  Kedvezmény: (kérjük jelölje meg, ha jogosult valamely kedvezményünkre)

  Megjegyzés:

  Nyilatkozatok:

  Biztonsági kérdés, kérjük válaszoljon:

   

  Utunk térképen: