fbpx

Kelet-felvidéki kirándulás Rákóczi nyomában

 • Felvidek_borsi

Kelet-felvidéki kirándulás Rákóczi nyomában

Részletek:

Időpont: 2024. szeptember 27-29.
Elhelyezés: a borsi kastélyban a Brigadéros Hotel*** kétágyas szobáiban, a kastély VIP szobáiban és a kastély vendégházában
Ellátás: félpanzió
Utazás: autóbusszal
Idegenvezetés
 
Részvételi díj: 118 500 Ft/fő 
Útlemondási biztosítás: 2,5-3,5 %
Utasbiztosítás: 1 950 Ft/fő
Egyágyas felár: 23 500 Ft/fő
VIP szobák felára: 5 000 Ft/fő

 

Részletes program:

1. nap. Budapesti indulás után utazás Fülekre. Látogatás az 1600-as évek várépítészetét megőrző erősségben és a múzeumban. Rozsnyó, innen irányította a fejedelem 1706 őszétől fél éven át az országot. Itt felkeressük a Nagyságos Fejedelem emléktábláját is. Innen Szepsin és Füzéren át Borsiba utazunk. A fejedelem szülőházában elfoglaljuk szállásunkat, majd szakszerű vezetéssel bejárjuk a Rákóczi három születése című, rendkívül színvonalas és szórakoztató kiállítást és láthatunk egy panorámavetítést is. A nap végén megkoszorúzzuk a Nagyságos Fejedelem szobrát. Vacsoránk a kastély éttermében lesz.

2. nap. Reggeli után Sáros vármegyén át Szepes vármegyébe megyünk. A Fekete város című regénnyel és filmmel igazán ismertté vált város főterén felkeressük a történelmi Magyarország egyik legszebb templomát, a világ egyik legszebb gótikus oltárával. Itt nyugszik Rákóczi féltestvére, Thököly Zsuzsanna is. Következő állomásunk a közeli Késmárk városa, mely Rákóczi nevelőapjának, Thököly Imrének volt a székhelye. Megnézzük a várat, majd az új evangélikus, az ún. vörös templomban felkeressük Thököly Törökországból hazahozott szarkofágját. Késmárkon megemlékezünk Kray Jakabról, a város polgármesteréről, a fejedelem diplomatájáról. Napunk utolsó programjaként látogatást teszünk a hatalmas szepesváraljai várban. Vacsoránk ismét a kastélyban lesz.

3. nap. Reggeli után benézünk Sárospatakra, a híres Rákóczi várba, a híres vörös toronyt övezte falak közé, és „Sub Rosa”. Innen utazás Kassára. Séta a főutcán Rákóczi házától a Nemzeti Színházig, majd látogatás a Rodostói-házban, ahol a fejedelem személyes tárgyai és általa készített bútorok is megtekinthetők. Sét a Lőcsei-háztól a Szent Erzsébet Székesegyházig. Felmehetünk a tornyokba, és bemegyünk Rákóczi-kriptába. Érkezés Budapestre kora este.

 

  JELENTKEZÉSI LAP:

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Név:*

  Születési dátum:*

  Lakcím:*

  E-mail:*

  Telefon:*

  Út neve:*

  Utazás időpontja:*

  További utasok neve és születési ideje:

  Fakultatív (programok, ellátás, biztosítás): (kérjük jelölje meg, amelyiket kéri)

  Kedvezmény: (kérjük jelölje meg, ha jogosult valamely kedvezményünkre)

  Megjegyzés:

  Nyilatkozatok:

  Biztonsági kérdés, kérjük válaszoljon: